Chlamydie a brnění rukou

Před necelými 2 týdny mi byly diagnostikovány pohlavní chlamydie (na jiné nemoci lékařka testy nedělala). Plus zvýšené hodnoty štítné žlázy 6,520 (do 4.0). Na vyšetření se ŠŽ jdu na konci května. Lékařka mi předepsala na 25 dní deoxymykoin. Spolu s ním beru Wobenzym, biopron 9 a b-komplex forte. Dnes se však přidalo bušení srdce a brnění v levé ruce a levé půlce obličeje. Myslíte, že toto brnění souvisí s chlamydiemi nebo je možná i nějaká další nemoc?? Je možné se z této nemoci vyléčit pomocí jedné dávky antibiotik?? Hodnoty chlamydii: IgG 3.2, IgA 2.2, IgM 0.5 (norma 0.9), tudíž IgG a IgA pozitivní. Velmi Vám děkuji za Vaši radu!

Odpověď odborníka:

Příznaky, které uvádíte, v principu souvislost s infekcí chlamydiemi mít mohou. Pokud obtíže neustanou, bylo by vhodné provést EKG - nejlépe během obtíží. Deoxymykoin na 3 týdny je standardní léčebný postup, většinou vede k úspěchu. Je zapotřebí vést v patrnosti fakt, že léčba může být úspěšná jen tehdy, je-li léčen současně i Váš sexuální partner. Upozorňuji i na to, že dosud rozšířené dávkování Deoxymykoinu 100 mg/d může být nedostatečné, zvláště při vyšší tělesné hmotnosti.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: