Chlamydie a doxybene

Vloni touto dobou jsem měl chlamydie a dostal jsem antibiotika na týden. Nyní je mám znovu a dostal jsem předepsané doxybene na 3 týdny. 1) Proč jednou na týden a nyní na 3? 2) Co se stane, když je budu brát jen dva týdny? 3) Mohou spolu nákazy souviset? 4) Lékař mi řekl, že bych neměl pít nadměrné množství alkoholu, lékárnice řekla, že nesmím pít žádný. Jaký je váš názor? 5) Po jaké době po dobrání antibiotik už můžu na sluníčko, pít alkohol atd?

Odpověď odborníka:

1. první infekce, týden antibiotica
2. opakovaná infekce, 3 týdny antibiotica z důvodu zabránění rezistentních forem nemoci
3. dva týdny - opět by mohli zůstat rezistentní formy a tudíž v budoucnu opět opakování, ponechte 3 týdny
nákazy mohou souviset, viz výše
4. alkohol nepít, váš lékař je asi více benevolentní
5. za dva dny můžete na slunce, za dva dny můžete alkohol, ale i tak ho nepijte

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: