Chlamydiova chronická infekce

Byli mi zjištěny chlamydie.Mám dlouhodobé bolesti svalů,kloubů, samovolně záškuby svalů, syndrom neklidných nohou, unavový syndrom a spoustu jiných problémů. Jak obvodní lékař, tak neurologové se o tom nechtějí bavit.Odpověď zní to má každý.Všude se píše jaké to působí nevratné poškození.Co tedy dělat aby to lékaři brali vážně? Jsou to neslučitelné problémy z běžným životem. Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Chlamydie mohou způsobovat infekci dýchacích cest, kašel, určité typy způsobují pohlavní problémy, ale rozhodně nevyvolávají záškuby svalů, bolesti nohou atd. Pokud jste vyšetřen neurologem, na nic závažného k léčbě nepřišel, tak buďte rád, že jste bez nálezu. Medicína je založena na důkazech a na vyšetřeních, pokud se nic nenajde, tak není co léčit. Budete muset hledat alternativní způsoby léčby, rehabilitaci, úpravu životosprávy. Pravděpodobně jsou vaše potíže psychosomatického rázu. Nejlépe se naučit s potížemi žít. Rozhodně jsou lidé na tom hůře než vy, jsou po amputacích končetin atd., je nutné se s potížemi smířit, slučitelné s běžným životem určitě jsou. Najděte si zálibu např. ve sportu, aby vaše fyzická námaha potíže přerazila. Na spaní si občas vemte léky na spaní, abyste si alespoň na počátku řešení vašich problémů přes noc odpočinul.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: