Chlamydie?

Dobrý den, prosím o radu. Mám problémy již tři roky a moje 20 letá dcera také. Problémy s trávením, cukání v různých částech těla (dcera i křeče) já bolesti kloubů kolen i malých kloubů, dcera bolesti kolen a různé praskání v kloubech, pocit studených nohou, já tlaky v podkolenní a různé jiné problémy. Obě jsme měly spoustu vyšetření EMG obě negativní, neurologie pro bolesti v bederní páteři rehabilitace, magnet, masáže. Dcera trochu zvýšené CRP já tři roky vyšší ASLO, CRP a leukocyty občas, já mám ještě uzle na štítné žláze a cysty na ledvinách i vaječnících. Před třemi lety žádné problémy. Já jsem byla i na kolonoskopii, chodím na endokrinologii, hormony šž v pořádku. Byla jsem na magnetické rezonanci. Navštívila jsem iminoložku která neshledala u mě žádné autoimunní onemocnění jen řekla že jsem její člověk a píchá gamaglobulin pro sníženou imunitu. Dceři jsem u téže lékařky nechala nabrat chlamydie, toxoplazmózu, streptokoky a stafylokoky ze zvířat (chovám psy a kočku a měli jsme i hlodavce). Dnes po rozhovoru s paní imunoložkou, dcera prý nemá nic infekčního, jen se jí nelíbí něco z autoimunity a posílá jí do nervovosvalové poradny (EMG ale absolovovala). Překvapilo mě ale že dcera prodělala toxoplazmózu a plicní chlamydie, ale udájně je již čistá a toto nemůže mít od toho. Já ale četla že se chlamydie plicní nedají úplně vyléčit. Já sama mám chlamydie plicní hraniční. Borelie negativní. Prosím může toto vše být od chlamydií? Co dělat dále, koho navštívit? Bojím se hlavně u dcery je jí dvacet a určitě bude chtít jednou rodinu. Je nějaká specialista na chlamydie? Děkuji Katka

Odpověď odborníka:

1) Nemyslím si, že by vaše ani dceřiny obtíže souvisely s chlamydiovou infekcí. Spíše bych se zaměřila na další vyšetření z oblasti revmatologie (revmatoidní artritida, autoimunní choroby pojiva...). 2) Chlamydie jsou nitrobuněční "parazité", takže jsou poměrně dobře chráněny před léčebnými postupy. Nicméně to, že máte pozitivní protilátky v krvi, ještě neznamená, že máte infekci, která by si zasloužila léčbu. Může jít jen o známky toho, že jste se (nebo dcera) někdy s touto infekcí setkaly. Neuvádíte také, zda jste měly provedena další přesnější vyšetření na chlamydie (např. PCR ). 3) Nejvíce znalostí o chlamydiích mají lékaři na infekčních odděleních (např. FN Bulovka).

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
moznost | Od: Katka | 14.11.2012 21:20
Nechte se vysetrit na Trichomonas vaginalis (zpusobuje tresy rukou i cuky) a parazity, pokud se cukani projevuje v nocnich hodinach...budou tam. Bohuzel, vyzkumi prokazuji, ze vetrinu parazitu lze prenest i pohlavnim stykem...
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: