Chronická borelioza

Dobrý den, prosím o radu, manželka prodělala boroliozu protože neměla žádný kožní projev, zjistila se příčina potíží až asi po 3 měsících po nakažení, vzhledem k věku 65 roků a určitému postižení páteře /Schumanovy uzle/ se stále veškeré potíže a bolesti kloubů, svalů a potíže při vyprazdňování svalovali na páteř, když už přestávala bolestma chodit teprve se rozborem zjistila borelioza, lečila se antibiotiky 3 týdny doma a 14 dní v men. na infekčním. Stav se dost zlepšil, to se odehrálo v září až listopadu 2010, od té doby brala občas léky na bolest, poslední dny květen 2011 se začínají potíže zase zhoršovat a znovu se objevují podobné bolesti svalů, kloubů a ranní ztuhlosti, je možné, že se borelioza po čase opět probudí a nutné znovu léčit antib. děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,.děkuji za projev důvěry.S boreliovými nákazami je to hodně složité,krevní testy nelze hodnotit odděleně od konkrétního pacienta,některé obtíže navíc nejsou vázány na přítomnost infekce,ale na změněnou imunitní reaktivitu.Vyšetřování a léčení Vaší paní by měl vést klinický imunolog nebo revmatolog.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nové léky na cukrovku vsází na ledviny, navíc se po nich hubne!
Hysteroskopie
Články: Hysteroskopie
Hysteroskopie je...
Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Články: Sexuální výchova: Masturbace u dětí
Masturbace je normální...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: