Chronicka infekce nosohltanu

Dobrý deň, je mi 17 a už pol roka mám zápal v hrdle. Prvý lekár mi podľa výsledkov z výteru hrdla nasadil ciprofloxacin, nepomohlo to... druhy ORL lekár-primár (z inej nemocnice) mi empiricky nasadil cefadroxil a po druhom výtere z hrdla úplne odignoroval opätovnú pozitivnu citlivosť na amoxicilin klavulanat ktora sa vyskytla aj v prvom výtere. Ani ten nepriniesol zlepšenie. Ani jeden z lekárov mi nepredpísali kombináciu: amoxicilin klavulanát... pričom na túto kombináciu opakovane vyšiel pozitívny test citlivosti.. Namiesto toho mi pri zhoršení stavu doporučil CT vyšetrenie. Moja otázka znie: 1. prečo mi nepredpísali amoxicilin klavulanát? 2. za akým účelom je indikované CT vyšetrenie?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, omluvá se, ale to je spíše otázka na ošetřujícího lékař. Pokud se dělal výtěr z krku, citlivost baketrie mohla vyjít na více druhů antibiotických preparátů. CT krku většinou doplňujeme k vyloučrní abscedujícího ložisky v oblasti měkkých tkání krku, ev. k určení jeho rozsahu.

MUDr. Kateřina Sobotková
MUDr. Kateřina Sobotková

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Klinika dětské otorinolaryngologie FN Brno

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: