Chronická infekce helicobacter

Dobrý den, imunolog mi po odběrech sdělil, že mám chronickou infekci helicobacterem a že budu užívat antibiotika. V současnosti mám od něj virostatika isoprinosine a sama ještě užívám mimo jiné dlouhodobě probiotika, a to probiox. Isoprinosine užívám kvůli znížení imunitě. Z gynekologického hlediska jsem kvůli nálezu 6rokem po konizaci děložního čipku. Rodinná anamnéza, maminka umřela na karcinom dělohy, preventivně proto i já docházím ještě i do centra onkologické prevence. Necítím se nemocná, vůbec nemám žádné zažívací potíže, a proto nechápu, jak můžu mít v nálezu infekci helicobakterem a ještě k tomu chronickou? Prosím o radu, jak je možné, že mám nález, když vůbec na sobě nepozoruji nějaké příznaky? Trávění mám v pořádku, nepálí mě žáha, nejsem vyhublá. Na inernetu jsem si našla, že helicobacter spůsobuje mimo jiné i z velkého procenta karcinom žaludku, a to vzhledem k tomu, že maminka umřela na rakovinu, nejdřív měla nález na žaludku a dvanácterníku a pak po letech na děloze a viděla jsem jak trpí, tak se bojím. Z čeho helicobacter vzniká? Zavinila jsem si to sama, nějakou nevhodnou životosprávou, nebo hygienou? Je to v dědičnosti? Mám špatný pocit, citím se v pořádku a mám nález a obavy , mimo jiné máme dvě děti a neumím si představit, že bych je nechala s takovým traumatem jaký mám já, když jsem viděla doma umírát nejmilejšího člověka na světe na rakovinu. Prosím o radu, děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, osídlení helikobakterem je poměrně běžnou záležitostí, jedním z mnoha faktorů jež mohly způsobit Vaše osídlení touto bakteriíé může být např. snížená imunita či nadměrná kyselost žaludečních šťáv. jak jsem již ale psala jedná se o poměrně frekventovanou a ATB přeléčitelnou skutečnost. Není tedy třeba se zbytečně zneklidňovat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: