Chronická tromboza

Dobrý den,V říjnu jsem si poranila meniskus,začalo mi lehce otékat levé lýtko, v prosinci ASk, lýtko a kotník oteklý, bez bolesti ,dle lékaře vlivem sníženého výkonu cévní pumpy.S rehabilitací se otok zmenšoval.Před měsícem se přidala bolestivost a pnutí v lýtku. Dle DPPG žilní insuficience 1,a 2,st., subfasciálního typu,snížený výkon žilní pumpy. UZ - VVTp l. sin jedna od distální poloviny v asi 5 cm úseku bez toku s hypoechogenním lumen dg. chronická tromboza jedné z VVTP l. sin, postromboticý sy nasazen detralex 2 tbl, kompresivní punčocha. Dotaz - v tomto případě se nedávají léky na rozpuštění trombu,je riziko zvětšování sraženiny,jejího uvolnění,jde ovlivnit přírodní cestou rozpuštění trombu,režimová opatření na zlepšení stavu cév ?děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se jedná o chronickou trombózu, léky na ředění krve se již nedávají. Indikace je vždy individuální. Bude vhodný v čase kontrolní UZ žil, dle výsledku bude zvážen další postup. Kompresní punčochy a Detralex jsou dobrá volba.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: