Chronické pálení při močení

Dobrý den, je mi 27 let a 4 roky mám stálou partnerku. Již přes dva roky mě trápí pálení při močení a při ejakulaci. Konkrétně na špičce penisu. Někdy přes den cítím nepříjemný pocit tepla na penisu. Pálení není při každém močení stejné, někdy to pálí více, někdy méně, někdy se zdá, že skoro vůbec. Více to pálí, když má moč tmavě žlutou barvu. Při ejakulaci to někdy pálí také nebo aspoň cítím takové nepříjemné teplo. I při sexu často cítím nepříjemné teplo. Občas si partnerka stěžovala, že jí to po ejakulaci do ní pálí. Při stěrech z močové trubice mi byla skoro vždy nalezena Ureaplasma urealyticum. Vyzkoušel jsem již snad 8 druhů antibiotik, skoro vždy dojde ke zlepšení, ale cca po 5 dnech se pálení zas vrací. Dokonce jsem byl na cystoskopii, kde ale nebylo nic zjištěno. Partnerka občas trpí záněty močového měchýře. Na které dostává také antibiotika. U gynekologa jí při vyšetření nic nezjistili. Po asi roce a půl jsem to vzdal a třičtvrtě roku na urologii nechodil. Před měsícem, jsem urologii znovu navštívil, byly mi odebrány stěry a nalezena opět Ureaplasma urealyticum a ještě chlamydie trachomatis. Dostal jsem na to antibiotika Doxyhexal na 20 dní. Na doporučení se přeléčila antibiotiky i partnerka, ale při vyšetření na chlamydie byla negativní. V tuto chvíli antibiotika dobírám a pálení se vrátilo. Existuje nějaká speciální léčba na specializovaném pracovišti, speciální antibiotika, něco co by prostě zabralo? Nebo se s tím mám smířit a hodit si mašli. Mám také obavy, aby to nemělo vliv na plodnost nebo něco jiného. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lukáši. Léčba Ureaplazma urealyticum je právě svízelná v tom, že se partneři navzájem infikují. Infekce je přenosná pouze sexuálním stykem. Pokuď se u Vás ureaplazma opakovaně vyskytuje, je nutné přeléčit i Vaši partnerku - i když byly u ní stěry negativní. Nejvhodnější je léčit oba partnery součastně, během léčby se doporučuje sexuálně asbtinovat, protože baktérie je životaschopná i v první dny léčby. Stejně důležitá je i věrnost partnerů. MAšli si tedy házet nemusíte, důležité je aby jste oba (Vy i partnerka) striktne dodrželi léčbu a dané instrukce.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: