Chronické onemocnění?

Dobrý den pane doktore, chtěl bych se zeptat na možná onemocnění, která mají shodné příznaky s mým. V roce 2012 u mne začaly tlakové bolesti (ne silné) v okolí žaludku, nechutenství, škrundání v břiše a průjmy třeba 6x denně. Toto období trvalo několik týdnů. Zhubl jsem zhruba 10 kilogramů. Když jsem šel k lékaři CRP bylo vysoké, měl jsem zvětšenou slezinu, a nedostatek železa. Jinak sono v pořádku. Dostal jsem antibiotika, vyléčil jsem se a vše bylo v pořádku. Původní hmotnosti jsem rychle dosáhl. V roce 2014 ve stejné době - v létě - nastalo to samé, akorát bez průjmů. Bolesti žaludku, nechutenství, teploty okolo 38,5. Tehdy jsem okamžitě po předchozí zkušenosti zašel k lékaři, měl jsem opět vysoké CRP okolo 60. Dostal jsem antibiotika. Po dobrání jsem se vyléčil. A opět rok bez problémů. V tomto roce se to opět vrátilo, již potřetí. Opet bez průjmů, nechutenství, teploty, ale tentokrát již nesnesitelné bolesti v rovině procházející pupíkém a byly takřka kolikovité a šly až do zad. Musel jsem na pohotovost, zde mi bylo naměřené vysoké CRP okolo 60, v krvi nedostatek železa (pouze snad o 2 jednotky). Dostal jsem analgetika, léky. Po měsíci klidu to opět zažehlo. A od té doby nepominulo. Musím říci, že je to velmi otravné a nepříjemné. Často jsem takový nafouknutý, břicho škrundá a objevují se ty stejné bolesti okolo pupku jdoucí až do zad. Nutno podotknout, že trpím i hemoroidy - tam budou nějaké krevní ztráty. Nemoc provází i jazyk zbarvený do mrkvově oranžové barvy. O co by se mohlo jednat, na co mám být připraven až půjdu na podrobnější vyšetření? Děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pro mne jsou některé věci zarážející. Nikdo vám neřekl, že máte změnit životosprávu a jak ji máte změnit? Je samozřejmé, že když nemáte správnou životosprávu, budou se vaše zdravotní potíže vracet a budou se stupňovat a rozšiřovat. Přesně, jak to popisujete. Vyšetření nic zásadního neukážou a snad si opravdu nemyslíte, že vám pomohla antibiotika. Pomohlo vám relativní hladovění, které takovéto potíže přeci automaticky doprovázejí. Vy nepopisujete žádné nachlazení, vy popisujete soubor příznaků z překyselení. Kdy úroveň překyselení byla něčíma akcentována (stres, úplněk, barometrický nízký tlak, oslavy, exces v sladkostech nebo jiných cukrech, atp.). Nelze to v pár řádcích vysvětlit. Je třeba se odkyselovat, tedy nejíst cukry , nepít kofeinové nápoje. Mezi nejhorší cukry vedle sladkostí, patří také ovoce a bílá mouka. Dr.Holečko holeckoj@seznam.cz

MUDr. Jiří Holečko
MUDr. Jiří Holečko

Specializace: Celostní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: