Cista

Dobrý den,minulý rok jsem byla na operaci s cistou na pravém vaječníků,po dohodě s gynekologem jsme nasadili HA ale tu neuživam dlouho,HA jsem vysadila (bez konzultace sveho gyndare)páč se pokouším o miminko,ale už dva měsíce nic,navic cítím že se mi udělala další cista a je určitě ještě větší než ta první stejné příznaky a ještě větší bolest při sexu. Je možné že proto otěhotnět se mi nedaří a podaří se mi to vůbec?A je možné to léčit bez toho aniž bych užívala HA předem Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívání antikoncepce brzdí všechny projevy vaječníků, čili se na nich nedělají ani cysty.Pokud jste vysadila kvůli snaze o graviditu tak je možné , že se začaly cysty tvořit znovu. Doporučuji kontrolu u vašeho gynekologa a proberte s ním i vaši snahu o graviditu

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: