Citlivost prsou

Dobrý den, již třetí den cítím intenzivní bolest prsou, jde spíše o bradavky než o prsa celá, bolest je nejhorší večer a chvílemi mě nutí sundat podprsenku a veškeré oblečení, které přiléhá na prsa. Špatnou podprsenku bych mít neměla, nosím ji už dlouho a byla jsem bez potíží. Dělala jsem si těhotenský test (mamatest10) po 12 dnech od styku (byl však chráněný kondomem). Menstruaci očekávám do tří až čtyř dnů, ale jelikož jsem minulý měsíc vysadila antikoncepci, nemusí se menses dostavit. Je možné, že je bolest bradavek způsobena právě třeba vysazením antikoncepce? Je možné získat spolehlivý výsledek testu již po 12 dnech od styku? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spolehlivost testu není 100%, zde pouze krevní test. Bolestivost může být vlivem nastupujícího cyklu, tj hormonálně. Časem by se mělo vše upravit. Pokud by prsa bolela dále, doporučila bych preventivní sono.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pijte černý čaj, snižuje krevní tlak – a nejen to!
Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Články: Problémy s erekcí jako zkouška vztahu?
Většina žen se někdy během...
Sexuologové radí: Muži, nestyďte se!
Články: Sexuologové radí: Muži, nestyďte se!
Ze zkušeností našich...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Tři praktické tipy, jak vyzrát na žilní trombózu
Články: Tři praktické tipy, jak vyzrát na žilní trombózu
V čase dovolených spousta z...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Rozpraskané koutky? Může jít o infekci nebo nedostatek vitaminů
Články: Rozpraskané koutky? Může jít o infekci nebo nedostatek vitaminů
Bolestivé a rozedřené ústní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: