Citlivost páteře

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda-li je možné i přes RTG páteře, který dopadl dobře, mít obtíže s krční páteří způsobující nepříjemné fyzické projevy, jako je tlak v hlavě popř. tinnitus. Pokud to je možné, jaká další vyšetření lze podstoupit? A může zvýšenou citlivost páteře způsobit nějaký psychický problém, jako je úzkost či deprese? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spousta lidí s psychickými problémy s páteří (nejen krční), přestože nemají na RTG, CT, či MRI významnější nález - někdy se hovoří o psychosomatickém onemocnění.

MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.
MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie
Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: