Clexan a těhotenství

Dobrý den, před rokem jsem prodělala druhou trombózu a byla jsem na trombolíze a mám 2 stenty v iliickém řečišti. Doktoři mi povolili těhotenství a od srpna 2011 jsem si píchala clexan forte 06 jednou denně a v únoru letošního roku jsem otěhotněla a hned taky potratila. Chtěla jsem se zeptat když bych si ten Clexan píchal v menší dávce 2 x denně bylo by těhotenství úspěšnější nebo to na velikosti dávce nezávisí a prostě se tak stalo. Mám strach že se to bude opět opakovat. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rizika v graviditě vč. potratu mohou souviset s příčinou trombózy - např. Leydenská mutace. Domnívám se, že způsob dávkování Clexane nehrál roli.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: