Ct vs. scintigrafie

Dobrý den. Prosím Vás o radu. V dolní čelisti mám s největší pravděpodobností osteom. Lékař požaduje samozřejmě CT pro potvrzení dg..Jelikož jsem měla již osteom v obl. žebra, který mi resekovali, chci si nechat provést scintigrafii skeletu. Proto se chci zeptat zda je potřeba i přesto podstoupit i CT,zda lékař může dg. určit i ze scintigrafie.Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Markéto, CT je pro chirurga nezbytné k přesnému určení tumoru, jeho vztahu k okolním tkáním, aby se lépe mohl při operaci orientovat a věděl přesně , co ho čeká. KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: