| Nápověda

Cysta na mozku

Dobrý den,mám takový problém. Teď jsem byla na magnetické rezonanci a našly mi cystu o rozměrech 4x2x3cm na leve straně. Nevím co to pro mě znamená, ale díky této mřšce mám strašné migrény, výpadky paměti a záchvaty. Lékař mě odkázal na neurochirurgiï aprý asi operace. Co je vlastně cysta? A je ten zákrok nebezpeční? Eventuelně kdybych nešla na tu operaci, co mi třeba hrozí?? Předem děkuji za odpověď a hezký zbytek večera. ďekuji Kristýna

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kristýno, cysta je ohraničený útvar, může ale nemusí obsahovat tekutinu. Je ale možné, že utlačuje nějaké důležité struktury a vyvolá například i epileptický záchvat. To ale může posoudit jedině neurolog podle snímku a popisu a případně měření aktivity. O nebezpečnosti je nutné se poradit s chirurgem - vždy záleží, kde konkrétně v mozku se cysta nachází, jak je moc blízko nějakého důležitého centra. To na dálku bohužel říci nelze. Pokud byste na operaci nešla, pravděpodobně budete mít dál migrény a možná i epileptické záchvaty.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
Nejnověji hodnocení lékaři
 
Kam dál
 
 
Kalkulačka ušetřeného času
Kalkulačky: Kalkulačka ušetřeného času
Vypočítejte si, kolik...
Víte, co je rehabilitace a proč je důležitá?
Video: Víte, co je rehabilitace a proč je důležitá?
Prohlédněte si s námi nově...
Naspat si dopředu před cestou na dovolenou nelze
Články: Naspat si dopředu před cestou na dovolenou nelze
Prázdniny a doba dovolených...
Nevolnost při jízdě autem
První pomoc: Nevolnost při jízdě autem
Tento stav se odborně...
Ženy – nucení na zvracení a zvracení v těhotenství
Domácí lékař: Ženy – nucení na zvracení a zvracení v těhotenství
Během prvních tří měsíců...
Žloutenka je velkou hrozbou i pro seniory
Články: Žloutenka je velkou hrozbou i pro seniory
Zdravotní komplikace v...
Audio: Spánek a léky
K dobrému spánku patří omezení konzumace nápojů...
Drogy jsou všude. Jsou rodiče zcela bezmocní?
Video: Drogy jsou všude. Jsou rodiče zcela bezmocní?
Řadu rodičů znepokojuje...
Psychiatrická léčba může vést i k žilní trombóze
Články: Psychiatrická léčba může vést i k žilní trombóze
Léčba psychiatrických...
Doporučení lékařů: MUDr. Jaroslava Košťálková
Poradna: Mononukleóza a sexuální život
Chtěla jsem se zeptat, nedávno jsem prodělala...
 

Položte lékaři dotaz zdarma

  • Přes 110 lékařů v poradně
  • Zjednodušené pokládání dotazů
  • Možnost zúčastnit se všech soutěží
  • Anonymní pokládání dotazů
Registrace zdarma Registrace přes Facebook zdarma
Naposledy čtené: