Cysta na patrovém oblouku

Dobrý den, můj 5ti měsíční syn má cystu nebo fibrom na patrovém oblouku. Vypadá to jako asi 4mm velký světlý pevně ohraničený puchýř. Chodíme na ORL na sledování, zatím se velikost nemění a máme být v klidu. Pokud zůstane velikost i nadále stejná, nechá se tam a při nějaké příležitosti (odstranění mandlí apod.) ve vyšším věku se také odstraní. Jako každá máma se bojím o své dítě a proto chci znát názor více odborníků. Opravdu můžu být v klidu, co se týká benignity?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, fibrom či cysta Vašemu synovi nijak neublíží, je dobře, že je sledován a při jakémkoliv zvětšování či působení jiných obtíží bude nález na oblouku ihned odstraněn. Zhoubné nádory kůže a sliznic jsou v dětském věku zcela raritní a velice rychle rostou, takže pokud útvarek zůstává beze změn, nedělal bych si s ním starosti. Pokud nezmizí, může být odstraněn kdykoliv v pozdějším věku.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bronchoskopie | Od: Nikola | 31.12.2009 05:56
Dobry den chela jsem se zeptat ja mam astma(bronchiale),selest na srdci a mononukleozu a alergie a to astma je silne muzou mi nikdy udelat bronchialni lavaz(bronchoskop)
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: