Cysta na pravem vaječníku

Dobrý den, dneska mi dělali sono pánve a nález zní: Ventrálně od dělohy anechogenní proužek šíře do 7mm, je susp.z přítomnosti tekutiny.Na pravém vaječníku je patrná cystická léze 23mm. Chtela bych se zeptat jestli je to dobre nebo špatne. Můj gynekolog před pul rokem taky našel cystu,tvrdil,že to samo zmizne,ale eventualne nezmizlo. Dekuji za odpoved. PS:Už vyse 2 let nemuzu otehotnet a zastavila se mi i menstruce.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaječníkové cysty jsou různé. Některé mohou zmizet samy, ale ne všechny. Některé je třeba léčit, buď hormonálně či chirurgickou cestou. Neplodnost a ztráta menstruace patří mezi nepříjemné příznaky vaječníkových cyst. S poruchou plodnosti je vhodné obrátit se na specializované pracoviště.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
nedostala jsem menstruaci | Od: martina | 24.3.2016 10:12
dobry den chtela bych se zeptat nedostala jsem
menstruaci mela jsem ji dostat pred 4 dnii a porad
nic cim to muze byt dekuji za odpovet
reagovat
re:nedostala jsem menstruaci | Od: uLékaře.cz | 29.3.2016 14:24
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x