Cystoskopie

Dobrý den, mám nervíky z cystoskopie, na kterou jsem byla poslána po 4 měsících nedělání nic jiného než chození na záchod. Zánět jsem měla jen jednou, antibiotika ho zklidnily, ale potom se mi to vrátilo ve formě ustavičného čůrání (už ne řezání, ani pálení, jen prostě hodně časté návštěvy toalety). Po 4 měsících to člověka začne otravovat a na urologické čaje a Urinaly už nespoléhá, tak jde na sono, kde má vše v naprostém pořádku. Teď nevím, jestli bohužel nebo bohudík, mi problémy jakoby nic přestaly noc před návštěvou lékaře, ten nic nenašel a já od té doby problémy už nemám, ale byla jsem poslána na cystoskopii (kde mi při zákroku i odeberou vzorek moči) chci se zeptat, jestli na zákrok i přesto, že mi zřejmě opět nic nenajde, jít anebo, když už problémy nemám, se zbytečně netraumatizovat tímto, prý nepříjemným a celkem bolestivým, zákrokem a lékaři říct, že už tyto problémy nemám. Co vše lze tímto zákrokem, prosím, zjistit?

Odpověď odborníka:

Cystoskopie je nepříjemná, ale ne bolestivá, takže se traumatizovat nemusíte. Opakované infekce a urgentní nucení k močení mohou být indikovány k dovyšetření cystoskopií. Lékař jednoduše prohlédne měchýř - hlavně k vyloučení nádoru. V případě nutnosti výkonu v měchýři cystoskopickou cestou se pacient přijímá k zákroku v anestézii.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: