Cytologie

Dobrý den, mám dotaz. V září jsem byla na pravidelné prohlídce u gynegologa(chodím pravidelně každý rok) a po týdnu jsem si volala na výsledky a ty byly bohužel špatné- číslo 4. Nyní v prosinci jsem byla opět na cytologii, nechala jsem si ji udělat novinkou ve vyšetření cytologie ThinPrep PAP test. Dnes jsem si volala na výsledky z tohoto testu a pan doktor mi (pouze po telefonu) sdělil, že výsledky jsou takové, že bude třeba vykonat chirurgický zákrok. Po novém roce k němu jedu a tam mi asi řekne více.Před více než 3 roky jsem byla na očkování proti rakovině děložního čípku a tak mě udivuje, že mam takto špatné výsledky. Tím zákrokem zřejmě myslí konizaci, že? Může mít tento zákrok nějaký vliv na další otěhotnění?Mám 11 měsiční holčičku, ale do budoucna plánujeme ještě další mimčo. Je mi 26 let a mám z toho obavy. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

ThinPrep Pap test je cytologická metoda která umožnuje lepší přehlednost preparátu díky tenké vrstvě buněk,záleží i na kolposkopickém nálezu,nemusí se jednat o konizaci ale jen o biopsii,protože jen histologie dá jasnou odpověď,i kdyby došlo ke konizaci klidně plánujte další,pacientky po tomto zákroku normálně otěhotní,nedělejte si zbytečné obavy předem příjemný večer

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x