Dávivé pocity a zvracení, žaludek na vodě

Je mi 24 let a od nového roku mám problémy celého trávícího ústrojí. Během vánoc jsem si nachladil močové cesty a pan doktor mi na urologii dal antibiotika proti zánětu nadvarlat (deoxymykoin), po kterých se mi dělalo neskutečně špatně. Ráno jsem zvracel, během dne křeče ve střevech. Nejsem častým návštěvníkem doktorů, takže jsem nevěděl, že mám brát zároveň i probiotika. Asi mi to vyřadilo mikroflóru. Po 2 týdnech po dobrání antibiotik jsem skončil na pohotovosti a následné hospitalizaci, kde mi prováděli kolonoskopii, testy krve, moči, ultrazvuk podbřišku. Všechny tyto testy skončili v naprostém pořádku, a po 2 dnech hladu jsem odcházel z nemocnice relativně v pohodě. Teď po dvou týdnech diety bezezbytkových jídel se mi stav před nemocnicí hrozivě vrátil. Po ránu zvracím, večer nemohu usnout, celý den se potýkám se žaludkem "na vodě". Hlavním problémem je neustálý dávivý pocit pod ohryzkem, návaly a následné zvracení pouze žaludečních šťáv. Stačí jen strčit jazyk trochu dozadu a hned se dávím. Mnohem více se mi tvoří hleny v krku. Sportuji, běhám, žiju velmi zdravým životem, ale tento problém mě úplně vyřadil z normálního života. Nejdu spát bez kýblu u postele, nemohu sportovat, nemohu chodit s přáteli ven. A nerad bych tak skončil do konce života. Proto bych chtěl poprosit o pomoc. Už nevím jak dál. Můj obvodní lékař mě není schopen poslat na nějaké vyšetření. Nebyl jsem na gastroskopii a to je možná problém. Děkuji za váš čas a případnou pomoc.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Marku, vzhledem k popisu Vašich zažívacích obtíží Vám doporučuji podstoupit endoskopii horní části trávicí trubice a podle výsledků se domluvit s gastroenterologem na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
"Deoxymykoin" | Od: zdenek | 7.11.2014 13:38
Dobrý den! Přesně to samé co popisuje účastník
"MAREK" se zrovna v těchto dnech děje moji
manželce. Ke konci září t.r. při sběru hub v lese ji
něco štíplo do pravé nohy pod kolenem, v místě
vpichu se jí objevil po 3 dnech hnisavý vřídek a
kolem červená skvrna ve velikosti cca 6cm,navíc
ji částečně oteklo koleno. Doktorka ji nasadila
"DEOXYMYKOIN", celkem cca 30 tab., po 5dnech
užívání dostala pálení žáhy a k tomu otok
jícnu,že nemohla polykat tuhou stravu,okamžitě
se dusila, jenže v té době jsme byly na rekreaci a
mimo jogurty nemohla nic jiného jíst,jinak by se
udávila. Po návratu ji doktorka "DEOXYMYKOIN"
vysadila, jenže po dalších asi 4 dnech ji postihlo
nekonečné zvracení, dokonce i tekuté potraviny.
Dnes leží v nemocnici už 14 dní a po všech
různých vyšetření od gastro až po endoskopii a ct
,rentgen žaludku a další, bylo zjištěna
neprůchodnost dvanácterníku, pacientce je 79
roků, údajně ji chtějí část neprůchodné cesty
odoperovat, příští týden, nikdy žádné problémy se
zvracením nebo dušením neměla, mám za to,že
způsobil ten "DEOXYMYKOIN", nevím jestli jí ta
operace pomůže. Doktoři tvrdí, že ten lék nemá
na to vliv a nemohl to způsobit. Chtěl bych tímto
naopak informovat lékaře na další nežádoucí
účinky tohoto léku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: