Dávivý kašel

  • Dotaz od: Klára Outulná
  • Publikováno: 19.12.2008
  • uLékaře.cz

Mám 3-letého syna, od neděle má kašel, který je suchý a dávivý a v noci jej nelze nijak utišit. V noci skoro nespíme, tyto záchvaty kašle někdy končí i zvracením. Dětská doktorka nám předepsala Stoptussin, antibiotika Ospen. Dithiaden na noc vůbec nezabíral, napsala nám místo něj sirup Claritin, ale také nepomáhá. Chtěla bych poradit, jestli lze dítěti nějak ulevit nebo pomoci hlavně v noci. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jediná rada je opravdu vydržet a pečlivě plnit léčebný režim od pediatra, protože až plně zabere léčba, pak bude kašel polevovat a také se oba v klidu vyspíte. Pokud by kašel ale trval dlouhodoběji a opravdu by po několika dnech nepřecházel nebo se alespoň nemírnil, jděte raději na kontrolu k peditarovi dříve. Může jít i o nějaké specifické onemocnění, které vyžaduje stěry a specifický léčebný přístup. Ještě můžete zvážit podání mukolytik - to jsou látky na větší tvorbu hlenu a na podporu jeho snazšího odlučování od sliznice dýchacích cest /obecně na podporu odkašlávání/ - jistě vám lékař doporučí nějaký vhodný a osvědčený přípravek , popř. jej můžete zakoupit i bez receptu přímo v lékárně, což bude pro vás jistě snazší a rychlejší. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x