Dávkování letroxu v těhotenství

Léčím se na sníženou funkci, brala sem letrox 75 - hodnoty na začátku těhotenství tsh 0,664 t4 volný 11 - dr mi zvýšil dávku na letrox 125, kontrola v 29 týdnu s tím, že nepřibírám a mé výsledky tsh 0,005 ft4 14,9 - byla jsem tedy celou dobu předávkovaná hormony?? Jaký vliv to může mít na mé dítě?? Můj dr se k tomu nevyjádřil, jen mi snížil letrox na 100, je to správný postup? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Váš endokrinolog zřejmě reagoval na hodnotu fT4, kterou jste měla nižší. Někdy to zkoušíme ovlivnit zvýšením dávky hormonů štítné žlázy. Ve 29. týdnu jste sice měla TSH nízké, hodnota fT4 byla ale v normě.
Negativního vlivu na dítě bych se nebála, plodu více vyhovuje mírný nadbytek hormonů štítné žlázy, než-li jejich nedostatek. Doporučujeme také příjem jodu, jak v těhotenství, tak pří kojení.
Držím palce, ať se Vám daří a přeji příjemné svátky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: