Děložní čípek + moč

Dobrý den paní doktorko, mám na Vás dotaz - dle stěru z děl.čípku výsledek byl, který byl odebrán mým gyn. - lekhá až mírně střední dysplazie děl.č. s hpv infekcí z toho my braly i moč a byla zjištěna infekc v moči. Dotaz zní - je možné, že infekce z moči může ovlivnit výslekdy děložního čípku a po vyléčení moči může být již vše v pořádku a nemusela bych na onkogynekologii? Mám se tam dostavit v květnu a jít na kyretáž nebo konizaci nevím co přesně mě čeká. Děkuji Vám za odpověď a za Váš čas. Přeji pěkný den N

Odpověď odborníka:

Dobrý den, infekce v moči neovlivní výsledky stěru z děložního čípku. Kontrolu na onkogynekologii Vám doporučuji. Pravidelnými kontrolami a případným ošetřením čípku se dá zabránit rozvoji rakoviny čípku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: