Deprese

Dobrý den,mám takový problém.Beru hormon.antikon.už několik let.2.roky zpátky manžel zpozoroval u mě jiné chování-změny nálad,plačtivost kvůli maličkosti,pořád jsme se hádaly,pocit viny,že dělám vše já špatně,úzkosti,snížená chuť na sex,unavená.Chodím k psychiatričce,napsala mi antidep.Asentra,Lyrika 150mg.Občas si vezmu Neurol na zklidnění.Manžel kvůli mému chování odešel z domu a teď řešíme co dál.Chci ho zpátky,nevím co proto už udělat,aby ty nálady a úzkosti vymyzeli a mohli jsme být spolu.Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Věro, Co se týče hormonální antikoncepce, můj odhad je, že je to problém pouze 10%, čili špička ledovce. Jednak antikoncepční přípravky obsahují jen velice málo hrmonů, které mohou ovlivnit psychiku, dále se da¨jí vyměnit nebo zvolit jinou antikoncepci, po 40 tce je to už trochu jinak. Dále je dobré, že chodíte k psychiatričce, léky co užíváte jsou moderní a na vaše problémy dokbře nasazeny. Dále bych viděl problém zejména v parnetské oblasti, v případě, že chcete spolu dále komunikovat by byla vhodná partnerská terapie. V případě že by partner se chtěl rozvádět, nebo odmítal to tak vaše individuální případně skupinová s pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: