Dilatace děložního hrdla ve 27. týdnu těhotenství

Dobrý den ráda bych se zeptala dnes jsem byla u lékaře jsem 27+1 tt začalo mi tvrdnout břicho udělal mi utz a do těhotenské průkazky napsal dilatace hrdla číslo 1 celkem kritická hodnota 1 znamená to, že mi hrozý předčasný porod? Nebo je to ještě v normě, a co bych měla dělat, aby mi zůstalo jen číslo 1? Na kontrolu du za 14 dní Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, CS 1 je běžný nález, Pokud Vám nebude břicho tvrdnout více jak 10x denně, nebudete mít bolesti v podbřišku a ty bolesti nebudou pravidelně, je vše v pořádku. Choďte na procházky a dělejte vše, co Vám bude vyhovovat. Pokud bude břicho tvrdnout častěji, navštivte gynekologa dříve než v termínu poradny. Lze si v lékárně koupit magnesium lacticum a nasadit pro začátek 3x1 tbl. Tlumí děložní stahy.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: