Cervix score 2 - 27.týden těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na následující záležitost. Jsem podruhé těhotná - nyní ve 27. týdnu - v prvním těhotenství jsem od 29. týdne ležela 7 týdnů v nemocnici na rizikovém z důvodu předčasného otevírání a naléhání plodu hlavičkou.Dcera se nicméně narodila donošená ve 40.týdnu v pořádku. Nyní jsem od 12. týdne otevřená, při minulé návštěvě lékař zkonstatoval otevření pro prst a měknutí čípku, CS mi zaškrtl 2 - konzistence 1 a dilatace hrdla 1. Na kontrolu jdu za 14 dní, chci se zeptat, jestli je velká pravděpodobnost, že budu opět hospitalizovaná ( doma dodržuji klidový režim, snažím se od té doby, co vím, že jsem otevřená tzn. téměř celé těhotenství). Cerkláž můj gynekolog naprosto zamítl, nevysvětlil mi proč. Moc děkuji za Vaši odpověď. Martina M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nutnost hospitalizace se odvíjí od míry otevřenosti hrdla, konzistence čípku a dalších okolností (prospívání plodu ad.). Jak moc pravděpodobně budete hospitalizovaná, to se dá těžko odhadnout. Bude záležet na Vašem stavu a stavu dítěte, dodržujte proto dále předepsaný režim.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: