Distorsio gen 1. sin, distensio lcm

Dobrý den, při sportu jsem si poranil koleno. Lékař stanovil diagnozu: distorsio gen 1. sin, distensi LCM a dal mi kolenní ortézu. Po 2 týdnech se koleno evidentně zlepšilo, nebylo oteklé a na následné kontrole mi doktor řekl, že ortézu už nosit nemusím, případně stahovací obvaz a koleno ještě 2 týdny šetřit. Koleno úplně neohnu, pak už bolí hlavička fibuly. Co mi však vadí více je to, že při normální chůzi koleno úplně nepropnu a při chůzi mě bolí, tahá za kolenem (podkolení). Chce to jen čas, nebo už teď mám nějak rehabilitovat, protahovat koleno, atd. nebo jestli mohu dělat něco, co by léčbu urychlilo nebo jí aspoň napomohlo, děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

I natažení bočního vazu nebo jeho natržení vyžaduje čas. Ortéza je velmi vhodná, vhodné i delší její snímací užívání nejméně ještě 3 týdny. Započít , ale s rehabilitací. Pokud by se stav pohybově a stran bolesti neupravoval je třeba další podrobnější vyšetření kolena případné další poruchy, ev.poranění menisku. Vhledejte rehabilitaci pro pohybovou léčbu a fyzikální terapii.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+12 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: