Distorsio genus

Dobrý den, pane doktore, je mi 40let,došlo u mne při sportu k podvrtnutí a natažení -post.(fib.)(tib.) kolaterální vaz kolena, postranní vazy pevné, mírná viklavost, mírná citlivost LCM-mám ortézu, na tři týdny, poté kontrola a zřejmě rehabilitace.Můj dotaz zní, prosím, jaké máte zkušenosti, za jak dlouho po úrazu, pokud je vše bez komplikací, můžu opet začít sportovat?? (běh 2x týdně cca 8km a bojový sport 2x až 3x týdně) A případně, budu -li muset již navždy koleno při zátěži fixovat a jaký máte názor na tejpování? Děkuji Vám předem za odpověď. Zuzana

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o porušení bočního fixačního vazu je vhodná sádra nebo ortéza na dobu nejméně 5 ti týdnů, nepřerušovaně. Zhodnocení stavu vazu by mělo potom být diagnostickým multrazvukem. Sportování po rehabilitaci asi 3 měsíce po úrazu zpočátku s m+kkou ortézou a později elastickým obinadlem. Jinak dle nálezu vám podrobně sdělí lékař, který koleno vyšetřuje. Bez znehybnění se porušený vaz nemůže dobře zhojit. Znovu podotýkám, že záleží na stupni jeho poškození.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x