Dlouhé cykly

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda bez obav mohu brát HA například 3 platíčka v kuse a poté udělat týdenní pauzu. Je mi 21 let HA beru od 18 let. Slyšela jsem o tom již Xkrát, ale pořád váhám a nikdy jsem to nezkusila. Vždy beru 1 platíčko a týden pauza. Pravda je, že v tydenní pauze mě vždy šíleně bolí břicho a jsem skoro nepoužitelná, bez HA to bývalo horší a tak uvažiji o tom, že bych dělala pauzy delší, ale obávám se zda mi to neuškodí. Také jsem někdě četla, že některé ženy pak mají krvácení třeba 14 dní po takto dlouhé pauze a toho se obávám. Ptala sem se mé doktorky a ta řikala ať to užívám 1platíčko a tyden pauzy ze je to lepší, ale nějak mě nepřesvědčila, asi stará škola.. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Tzv.kontinuální režim užívání HAK je naprosto běžnou metodou, kterou používáme. Tento režim je vhodný u některých stavů, jako např. endometrioza či nepříjemné pocity před a při menstruaci. Sama toto můžete bez obav zahájit. Rozhodně Vám žádné krvácení nehrozí.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Články: Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Bolest je často chápána...
Jak na chronické bolesti při osteoporóze
Články: Jak na chronické bolesti při osteoporóze
Osteoporóza může způsobovat...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: