Dlouhodobý nedostatečná erekce

Dobrý den, rád bych Vás poprosil o radu. Mám problém s nedostatečnou erekcí. Jedná se o problém, kdy erekce sice příjde, ale není 100%, spíše tak 80%. Chuť na sex jsem určitě neztratil. Běžné vzrušení přichází také, avšak opět s nedostatečnou erekcí. Toto nastává jak při masturbaci, tak při sexu se přítelkyní. Trvá to už zhruba rok. V požitku nám to zase až tak nebrání, ale určitě to není ono. Důvod mého odkladu řešení problémů je spíš snaha vyřešit to změnou životního stylu. Aktivně sexuálně žiju poměrně dlouho, určitě tak od 16ti let. Byly doby (cca dva roky zpátky, které si určitě pamatuji), kdy jsem vydržel s 100% pevnou erekci hodně dlouho a mohl jsem po vyvrcholení během chvíle být znovu v akci. Takto jsem zvládal sex i přes hodinu. Snažím se přijít na to, kde by mohla být ona změna, která mohla zapříčinit moji stávající situaci: - mám sedavé zaměstnání (kancelář, auto, schůzky). Práci vykonávám cca tři roky, běhěm tří let jsem poměrně dost přibral (z cca 78 kg na cca 95 kg při 190 cm). I když na "první pohled" nevypadám obézně (mám široké ramena atd.), pomalu mi "roste břicho". - po práci mám ještě "svou práci" webdesignu (opět sedavé) - zrhuba před rokem jsme stěhovali kanceláře v práci, nemyslím si ale, že by změna prostředí (ať už z hlediska komfortu nebo zázemí - kytky, nábytek) mohli ovlivnit tento stav - zhruba před rokem jsem začal jsem jíst poměrně mnohem více zeleniny. Občas cvičím dle časových možností. - i přes výše zmíněné mě poslední půl rok trápí z práce také bolesti zad. - delší dobu (více jak půl roku určitě) pozoruji zvláštní nepohodlí v rozkroku - při sezení v práci jako by se penis zmenšoval či "zasouval" dovnitř nebo někdy také, jako by mě silně škrtily trenýrky po straných (tříslech), přitom penis je v klidu - kromě zánětu žaludku jsem neprodělal žádnou větší nemoc - dle kontrol a výsledků jsem v pořádku (krev, stolice atd. - výsledky u obvodního lékaře i z nemocnice v rámci šetření výše uvedeného zánětu žaludku) Už si nevím rady, jak situaci zlepšit. Je možné, že to může být něco úplně jiného, například s cévami, prostatou nebo srdcem?? Stačí mě trochu nasměrovat, abych věděl, kde problém začít řešit. Jednou jsem se snažil situaci řešit s obvodním lékařem, ale bylo mi sděleno, že takto mladý a dle testů zdravý člověk to má s píše psychické (stres atd). Děkuji za Váš čas. S pozdravem Karel

Odpověď odborníka:

Nejrozumější je vyhledat lékaře, který vyšetří jednak Vaši prostatu, jednak udělá rozbor krve včetně hladiny sexagenů (sexuálních hormonů, tedy testosteronu především), zkontruje tlak a hladinu cukru v krvi (glykemii), hladinu cholesterolu. Vyšetří Vám také prostatu i cévy penisu ultrazvukem. Vzhledem k Vašemu věku bych nevynechal soustavnou psychoterapii, podle mého soudu se jedná o problémy psychogenní. Nicméně obě složky je třeba urovnat a dát do pořádku, těžko jednoznačně v krátké odpovědi na stručný dotaz udělat něco jiného, než doporučit návštěvu odborníka. Inhibitory PDE 5 (Viagra, Cialis a další) jsou rozumným prostředkem ke zpevnění erekce. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Články: Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Zánět močových cest je...
Trávení jako zrcadlo stresů
Články: Trávení jako zrcadlo stresů
Trápí vás dlouhodobě...
Být zas fit? Nekouřit!
Články: Být zas fit? Nekouřit!
Toužíte po hezčích nohách...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x