Dlouhodobý tlak v krku po infekci

Dobrý den,je mi 15 let a před 6 měsíci jsem přišel z chladného počasí domů a nahmatal si zvětšené uzliny na krku a na pravém třísle.Ráno začal tlak v krku který trvá do dnes. Koukaljsem se po různých nemocích,podobala se nejvíce mononukl. Po měsíci samoléčby jsem byl u doktorky a ta mi řekla po krevních testech že jsem prodělal nejspíše EB virózu,že mám jíst vitamíny a chodit ven. Po dalších měsících se tlak v krku nezlepšoval a začlo mi tvrdnout břicho,občasné zácpy,po vyšetření na kýlu která se neobjevila,jsem už u doktorky nebyl. Už mám za sebou první sex a našel jsem že by to mohla být rakovina hrtanu,jícnu z viru HPV. Mám docela strach,abych ji neměl. Tlak čas od času přestanu vnímat a na chvíli se zklidní. Přesto mám strach aby to nebylo něco vážného.Ptám se jestli mám to riziko. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, omlouvám se za zpoždění odpovědi, dotaz byl ke mě dnes přesunut od kolegů. Je opravdu velmi nepravděpodobné, že by za Vašimi potížemi stála jakákoliv vážnější choroba. Virus HPV patří k nejčastějším pohlavně přenosným infekcím, ale takto by se to neprojevilo (a rakovinou už jistě ne, nádorová onemocnění jsou až důsledkem dlouhodobé infekce...) Doporučuji opětovnou návštěvu Vaší paní doktorky, které se nerozpakuje sdělit všechny své obavy (chápu, že je to citlivé téma, ale nebojte se) - jistě Vám pomůže je rozptýlit, případně se dohodnete, co a jako dál - zda je vhodné nějaké další vyšetření (třeba na ORL).

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: