Dlouhotrvacící bolest v pr. podbříšku

Dobrý den, už delší dobu (od Dubna) mám bolesti v pr. podbříšku. V Březnu jsem prodělala Mononukléozu a od té doby nejsem (necítím se) 100% v pořádku. Na gynekologii jsem byla od Března asi 5x zjištěny varixy na lv. str. dělohy, 2x léčena na poš. zánět a v červnu cysta na pr. vaječníku 45mm. Při posledním UZ na gynekologii (min. čtvrtek) už bez cysty. V podbříšku, ale stále občas cítím tlak někdy píchání při rychlé chůzy nebo při běhu je bolest opravdu intenzivní takže musím přestat. Prak. lékařka kvůli nevolnostem a pobolívání pod žebry me poslala na sono ze sona jsem byla poslána na CT jater a pobřišnice. Kvůli nehomogenímu pr. jater. laloku. CT v červnu v pořádku, jaterní testy také v pořádku. Momentálně cítím pořád ten pr. podbříšek (až pod kalhotkami u stydké kosti). Na gyn. lékař tvrdí že, se může jednat o chron. zánět sl. střeva, příp, při jeho vyloučení endometriozu nebo strůsty. Už 3x jsem byla na chir. ambulanci jednou mi bylo řečeno, že to slepák není nebo tedy ne ten akutní potom, že se může jednat o chronický a naposledy, že nic jako ch. z. sl. střeva není. UZ sl. střeva ani krev testy mi ,ale nikdo nedělal. Momentálně mám už 6 den. průjem v pátek s trochou kreve ve stolici, 2 dny občasné křeče v břiše (ale při sezení nebo v leže mě nebolí nic nebo jen minimálně), (na pohotovosti mě poslali domu at si zajdu v PO ke své lékařce, že NPB to není při vyš. konečníku žádná krev a pan doktor na mě koukal skoro, jak bych si vymýšlela) ke své lék. dnes zajdu, ale už jsem z toho běhání po lékařích unavená a začínám si připadat, jak blázen. K tomu všemu jsem začala špinit mimo menz. + po styku s manželim i trochu krve styk byl bolestivý, ale to se nám občas kvůli těm varixům stává. Beru teprv druhé balení nové antik. tak předpokládám, že je to z toho pač zánět vaječníku by snad lékař na UZ viděl. Moc vás prosím o radu a názor co by mi mohlo být a zda se dá uplně vyloučit či potvrdit ch. sl. střevo UZ a krevními testy? Už nevím, jak dál postupovat nebo kam ještě zajít a nerada bych, aby se něco podcenilo. Do Března let. roku jsem byla zcela zdravá občas chřipka, nachlazení nebo angína jinak nic. Mockrát děkuji za odpověď. J.

Odpověď odborníka:

Ne vždy se takový stav řeší jednoduše, ale pokud vyšetření gynekologická a další hirurgická jsou negativní je opravdu možno zaměřit pozornost na chronický zánět slepého střeva, jeho přívěsku, který může vyvolávat reakci lymfatických uzlin v okruží tenkého střeva. V tom případě operace. Předtím, ale je třeba opětně řádné vyšetření na chirurgii i interně a gynekologii s krevními testy. Jinak poradí váš chirurg.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kůže nemusí zežloutnout jen z virové hepatitidy
Články: Kůže nemusí zežloutnout jen z virové hepatitidy
Když se řekne žloutenka...
Fibroskopie
Články: Fibroskopie
Je vyšetřovací metoda...
Přisáté klíště – co teď?
Články: Přisáté klíště – co teď?
Přisáté klíště je v průběhu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: