Dlouhotrvající (3m) kašel, dítě 6 let

Dobrý den, můj šestiletý syn má již 3 měsíce kašel - štěkavý, suchý, paní doktorka nám naordinovala léčbu Aeriusem 0,5 mg/ml, který jsme užívali 1 měsíc. Když se neudála žádná změna, poslala nás na ORL, tam je vše v pořádku, teď nás čeká vyšetření na alergologii. Zajímalo by mě, co by tento kašel mohl znamenat v případě, že by to nebyla ani alergie? (Kašle totiž všude - ve školce, doma, na návštěvě, v zimě, v teple. Nejvíc v posteli večer a po ránu. V noci ale ne. Péřové deky nemáme.) Mohl by to být průvodní jev nějaké jiné závažnější choroby? (Srdce, plíce, žaludku?) Co bychom měli dělat dále, jestliže bude alergie vyloučena? Za Vaši odpověď Vám předem moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nelze takto říci, co přesně způsobuje kašel vašeho syna, nezdá se však, že by příčina měla být alergie. Například u černého kašle, takzvané pertuse, může přetrvávat kašel měsíce, ale zde bývá kašel i v noci. Ale to je jen příklad. Určitě by měl být váš syn pečlivě vyšetřen pediatrem, bude nutné i rentgenové vyšetření plic. Spekulovat je možné i o vdechnutém cizím tělese, u dětí se to stává, ale to je skutečně spekulace. Příčin může být mnoho a o i těch, co jste jmenovala, takže dlouhodobá spolupráce s dětským lékařem zde bude nezbytná.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Stopkašel a zázvor | Od: Katka | 29.10.2015 14:36
Já mám jako svůj recept stopkašel pro děti a k tomu čaj se zázvorem, ale samozřejmě malou dávku zázvoru. Stopkašel je pěkně vždycky uklidní a uceleně spí, nebudí je kašel a je jim vždycky líp a dokonce můžu i na naši najmenší je to už od 1 roku, tkaže pro mě mnohem lepší.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: