Chci se zeptat...

Dobrý den, chci se zeptat zda-li je v pořádku, když moje 11-ti měsíční dcera v podstatě odmítá jinou stravu než moje mléko a trochu sunarky kaše , zeleniny si vezme tak 2 lžičky, když ji zabavím něčím jiným a ovoci také moc nedá...maso jí nedávám, sama jsem také již léta vegetariánkou až v těhotenství jsem začala jíst sem tam rybu. Kromě občasného breku u kakání a malých ekzémových ložisek je dcera zcela v pořádku, vlastně až moc živá a zvědavá :-). Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v 11 měsících již dítěti samotné kojení nestačí a příkrmy zajišťují čím dál větší část jídelníčku. Kromě samotných zeleninových kaší by mělo postupně začít dostávat i potraviny obsahující jiné proteiny než ty obsažené v mateřském mléce, tedy mixovat do kaší kousky masa - králičí, drůbeží, krůtí, případně přidat třeba 1/2 vařeného žloutku. Člověk patří mezi všežravce a jeho jídelníček má tedy obsahovat jak rostlinnou tak živočišnou stravu. Naprosto se nedomnívám, že je dobře poskytovat dítěti stravu ochuzenou o část přirozeného spektra stravy, tím spíš, že se jedná o malé dítě ve vývoji. Další otázkou je také svoboda jeho rozhodnutí. To, jestli se stane či nestane vegeteriánem, byste měla na jeho vlastním rozhodnutí v době dospívání. Do té doby byste mu neměla uměle omezovat přirozený rozsah stravy.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: