Chci se zeptat...

  • Dotaz od: Jana Bučková
  • Publikováno: 13.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chci se zeptat, jestli očkování prevenar opravdu pomáhá při opakovaném zánětu středního ucha, když se všude uvádí, že záněty jsou z rýmy. Děkuji za odpověĎ.

Odpověď odborníka:

Očkování chrání proti streptokokové infekci, která vyvolává záněty horních cest dýchacích. Ty se mohou komplikovat právě zánětem středního ucha, pokud infekce pronikne z nosohltanu Eustachovou trubicí do středního ucha.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: