Je mi 23 let a...

  • Dotaz od: Helena Jaciková
  • Publikováno: 6.6.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, je mi 23 let a mám sedavé zaměstnání, nejsem obézní, jím zdravě a sportuji, ale stále mě bolí lýtka zejména to levé a žíly těsně pod kolenem (zezadu) Pravidelně užívám tabletky Varixinal a začala jsem chodit na ruční lymfatické masáže, myslíte,že by to mohlo ustoupit,nebo mám navštívit lékaře? V rodině křečové žíly bohužel máme.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Skutečně se může jednat o žilní postižení - přetížení, křečové žíly mohou být uloženy v hloubce a na povrchu vůbec nemusí bý patrné. Bylo by dobré podstoupit ultrazvukové vyšetření hlubokého žilního systému (vzhledem k tomu, že obtíže nejsou symetrické). Užívání podpůrných tablet je jistě na místě, měla byste také pravidelně cvičit speciální cviky na žíly (poradí vám cévní lékař), nedělat silové sporty, nenosit těžká břemena, dlouho nestát, raději chodit či alespoň přešlapovat, aby krev v dolních končetinách byla v pohybu.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: