Před třemi týdny jsem špatně došlápl a zlomil si kost v nártu za malíkem.

Mám sádru, mohu hýbat s prsty? A ještě dotaz jestli budu noha po uzdravení stejně "výkonná" jako před úrazem. A za jak dlouho bych mohl začít znova trénovat?(atletika na vysoké úrovni)

Odpověď odborníka:

Dobrý den Michale, zlomenina je šikmá a mírně dislokovaná. Čím více je dislokovaná, tím více nové kosti musí dorost, ta pak zpevnit vápníkem. Na sádru bych to viděl tak na 5-6 týdnů. Prsty hýbat můžete, dokonce by jste měl, aby se dobře prokrvovali. Jste mladý, mělo by se to bez komplikací i bez následků zahojit. Pak by neměl být problém s rehabilitací. Po sundání sádry ještě minimálně měsíc bez větší zátěže. Počítejte celkem 2-3 měsíce, že vypadnete z trénování.

MUDr. Juraj Mosendz
MUDr. Juraj Mosendz

Specializace: Chirurgie
Pracoviště: Palas Athena, Klinika jednodenní chirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: