Doplňky

Dobrý den, syn prodělal operaci lokte. Místo klasické sádry nosil po dobu 10 týdnů osteosyntézu. Nyní asi po 2 měsících od sundání tohoto mechanismu spadl na operovanou ruku. Zlomil si ji v místě, kde měl navrtaný šroub. Chápu, že ruka je oslabena. Mohl byste mu doporučit nějaký doplněk stravy k posílení kosti??

Odpověď odborníka:

Dítě má velmi dobrou látkovou výměnu a příliš doplňků neppotřebuje. Hojivá schopnost kosti je velká. Co dospělý má v měsících to dítě a to čím je menší má v týdnch. Doplnění je vhodné vitamin D a vápník, nejlépe bohatou stravu na bílkoviny a mléčné výrobky. Jinak dle stavu zlomeniny.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: