Dotaz

Dobrý den, mohu chytnout znovu střevní chřipku když už sem ji měla, je to tak 14dní zpět, když sem snědla koblih na který chytala osoba která den před tím ráno zvracela? Děkuji za odpovědˇ

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pojem střevní chřipka bohužel neříká nic o původu stavu. Průjmová onemocnění mohou být způsobena různými původci- viry, bakteriemi,plísněmi,prvoky...Bohužel, proděláním jednoho typu střevní infekce člověk získává jistou odolnost právě jen vůči konkrétnímu vyvolavateli, ale může samozřejmě onemocnět při kontaktu s jiným původcem takové infekce.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: