Dotaz na pravé chodidlo

Dobrý den, možná ta otázka vyzní zvláštně a možná mi ani neporadíte, ale přesto to zkusím, protože u lékaře si vždy připadám jako, že jsem hypochondr. Neměla jsem žádný úraz (aspoň si toho nejsem vědoma), ale už přes týden mě bolí na pravém chodidle celá ta okrajová kost, co vede od malíčku k patě. Když na ní začnu tlačit směrem dovnitř k palci nebo když se postavím na špičky, tak to velmi bolí. Ale žádný otok nebo modřiny nemám. Už to ale bolí přes týden, stále se to nelepší, a nevím, jestli tomu mám nechat jen čas nebo zajít opravdu k lékaři? Spíš se předem ptám, protože nerada chodím k lékaři zbytečně. Máte tušení co se mnou? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Příčin vzniku bolesti v plosce nohy je hojně. Noha bude vyžadovat pečlivé vyšetření. Může se jdnat o plochou nohu podélně nebo příčně, poranění šlach nebo vazů, drobná zlomenina kůstek, ale také přetížení nohy se vznikem entezopatie, t.j. bolestivých zánětlivých změn v místě úponu šlachy nebo vazu na kost. Na zevní straně se objevují i změny v útlaku probíhajících nervů plosky nohy, Mortonův syndromn. Takže vyšetření, zklidnění nohy nepřetěžovat, rtg snímek nohy, rehabilitace, fyzikální léčba nohy. Další dle výsledků vyšetření. U mladých se stav rychle zlepšuje, ale přece jen nějaký čas vyžaduje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Antibiotika astma nevyléčí
Články: Antibiotika astma nevyléčí
Astmatický záchvat může mít...
Pánské potíže? Homeopatie pomůže nejen se záněty
Články: Pánské potíže? Homeopatie pomůže nejen se záněty
Zdraví a správná funkce...
Nebojte se vysazení antikoncepce
Články: Nebojte se vysazení antikoncepce
Budu mít problém otěhotnět...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: