Dotaz na postup léčby maminky 64 let

  • Dotaz od: Martina kUBOVA
  • Publikováno: 12.3.2013
  • uLékaře.cz

DOBRY DEN PANE DOKTORE MUZETE PORADIT ME MAMINCE JAK MA POSTUPOVAT PRI TETO DIAGNOZE ?LEKARKA DOPORUCUJE JEN REHABILITACE. ANKISKOLUJÍCÍ SPONDYLOSA V PLNÉM ROZSAHU TH 3 A 4VÝRAZNĚJŠÍMÍ IMPRESEMI SCHORLM.VYŘÍZLÉ PLOTÝNKY ,ALTROZA.DEKUJI KUBOVA -DCERA

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ankylozující spondyloza (degenerativní změny s následným pevným spojením obratlů) může být například následkem Bechterewovy choroby (revmatologické onemocnění), nebo například u Forestierovy choroby (difuzní idiopatická hyperostoza). Rehabilitace je samozřejmě vhodná léčba, vyšetření páteře stran Bechterewovy choroby a následnou medikamentozní léčbu by bylo vhodné zkonzultovat na spádovém revmatologickém pracovišti. Velmi důležitá je prevence úrazu.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: