Dráždivý kašel a rýma u 5 letého syna

Dobrý den, synovi 5,5 let se každý měsíc vrací dráždivý kašel s hustou rýmou. Teploty nemá a žádný kapky či sirup proti kašli nepomáhá. Když s ním jdu k doktorce, poslech má čistý a poradí jen sirup proti kašli a mořskou vodu na rýmu. Už nevím, jak mu pomoci. Na noc mažu mastičku "psí sádlo" na hrudníček, aby se mu lépe dýchalo. Kašle hlavně přes den. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Evo! Těžko určit přesně problém podle takto málo informací. Každopádně dráždivý kašel s hustou rýmou je dosti neobvyklá kombinace. Při takovéto rýmě je sice dráždění ke kašli, ale tento bývá spíše vlhký. Nepíšete, co všechno jste zkusila podávat na ten kašel. Může se jednat o recidivující infekty horních cest dýchacích s ložiskem v nosních dutinách či nosní mandli. To je však jen spekulace. Mastičkou určitě neublížíte, ale je vhodná spíše na nemocné průdušky. Ty má ale dle udávaného poslechového nálezu v pořádku. Spíše než na konkrétní sirupy na kašel a rýmu bych se zaměřil na optimalizaci imunity několikaměsíčním podáváním kvalitních betaglukanů (fy Starlife či Ramissio) a v akutním stavu doplnil kolostrem či echinaceou po dobu potíží. Chtělo by to konkrétně probrat, což touto formou asi není možné. Pro podrobnější konzultaci mne můžete kontaktovat přes moje webové stránky. S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x