Dráždivý kašel u dcerky

Dobrý den paní doktorko. Poprosím vás o váš názor. Mám téměř 4letou dcerku. Zhruba v 10 měsících (po ukončení kojení) se jí projevila alergie na BKM. Dosud nevymizela. Snese jogurty, po jiných mléčných výrobcích má ekzém. Také bych ráda uvedla, že doposud nebyla nijak nemocná, max. rýma a zahlenění, vše jsme zvládli s Hedelixem. Tuto zimu však měla táhlý kašel, dostala Ventolin, následně ATB. Dá se říct, že je zdravá od poloviny března, ale od té doby ji začal trápit kašel. Ne každý den a ne pravidelně. 2 dny třeba nekašle, následně ji trápí kašel třeba hodinu v kuse. Včera ji opět přepadl kašel, u toho vydávala zvuky, jako by ji něco dřelo v krku. Tak jsem ji zkusila dát na vyzkoušení Fenistil kapky. Do půl hodiny bylo po kašli a pak celé odpoledne. Dnes se situace opakovala, opět zabraly kapky. Chci se zeptat, může se jednat o projev alergie nebo se spíše přikláníte k názoru, že se jedná o dozvuky nemoci. Mate mě, že jí zabral ten Fenistil. Pokud ji zabírá, je bezpečné ho takhle "ordinovat"? Předem děkuji za odpvěď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že dcerka má alergii na BKM, hrozí jí vyšší riziko i ostatních projevů alergie včetně astmatu, což by mohla být příčina kašle zvláště pokud jí pomohl Fenistil. Určitě bych Vám doporučovala alergologické vyšetření, aby se včas nasadila řádná léčba.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: