Draždivý kašel se zhorší mluvením

Dobrý den.do roku a půl jsem musela mít 4x antibiotika.pomohl mě vždy jen XORIMAX 500ml. Při chřipce,nachlazení,rýmě,nebo jen tak mě šimrá v krku,jak je ohryzek. přejde v záchvatový suchý kašel. Podstoupila jsem vyšetření na alergologii,krč ním ,,plicním, astále se to opakuje.. Nikde mě neodpoví,čím je to ,že. při onemocnění se kašel vždy zhorší při mluvení,začne mě jako by vysychat v krku a kašel je urputný,musím se rychle napít a ani to hned nepomůže. nijak nechraptím.Vždy se to upraví,až po Xorimaxu. Inhaluji,cucám pastilky a vyzkoušela jsem úplně všechno. Co si o tom myslíte? Prosím o Vaši radu.Jsem z toho už neětastná. Alanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud všechna vyšetření ORL, alergologie , plicní dopadla dobře, ještě by se měl zvážit gastroezophageální reflux /kyselých žaludečních šťav/, který také může být přičinou chronického kašle. Zkuste pravidelně inhalovat Vincenktu, prokapávat sliznice, dá se koupit i cucací tableta s Vincentkou. Zkusila bych i přidat antihistaminika, i když na alergologoii bylo vyšetření negativní, ev. zkusit inhalační léčbu korikosteroidy, třeba pouze přechodně na několik týdnů.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: