Dřívější menstruace díky antibiotikům

Chci se zeptat.. Včera jsem kvůli angíně začala brát antibiotika Penbene. A taky zároveň taky jsrm začala včera i krvácet cca týden a půl před klasickou menstruací ? Je to z antibiotik ? Díky za odpověď

Odpověď odborníka:

Užívání antibiotik a to i penicilinu, jako ve Vašem případě, může snižovat účinnost hormonální antikoncepce. Proto se v těchto případech během užívání ATB doporučuje nespoléhat jen na antikoncepční pilulku, ale použít ještě jinou metodu ochrany před početím. V některých případech se může objevit i nepravidelné krvácení.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: