Dusledky padu na hlavu

Dobry den moc prosim o odpoved.synek 28mesicu je poradny zivel a prestoze se snazime predchazet padum a urazum uz se nekolikrat stalo ze upadnul a pritom se uhodil do hlavy jak do cela tak i tyla.nikdy nemel otres mozku ani zadne zjevne potize presto mam strach aby ty pady na hlavu nemeli za nasledek pozdejsi potize ve smyslu potizi s ucenin,psych.problemu ci poruch mysleni.chci se optat zda pady na hlavu v detskem veku pokud nebyl ani otres mozku mohou zpusobit problemy pozdeji,zda to muze mit vliv na mozek.sice se to uz zlepsilo a pada mnohem lepe ale cas od casu jeste spadne a uhodi se do hlavy.zacal chodit na roce a pul a jeste neni tak stabilni.nebo by uz v tomto veku padat nemel?noc vam dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není známo nic o tom, že by pády dětí bez poškození mozku měli vliv na jejich vývoj, nemusíte mít obavy. V jeho věku by již mohl být stabilní na rovině, v terénu však má nárok na pády má. Děti v tomhle věku ještě nezvládají dobře vychýlení z rovnováhy. Ale každé je individuální. Přeji pěkný den

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: