Dymeilinizační onemocnění

Dobrý den, jak začít. Mám obrovský strach z dymelinizačního onemocnění nebo myelitidě. Mám problémy se špatnou citlivostí a brnění nohou a při předklonu mě začne projíždět nohy proud, v poslední době jsem začal při stání hrozné chvilkové motání hlavy. byla mi zatím děláno MRI hrudní a bederní páteře, kde našli jedno 14 mm ložisko. Doktor tam píše, že se může jednat o právě tyto dva druhy onemocnění a já prostě nevidím nikde moc dobrých řešení, jak je toto možno na vždy vyléčit a ani když je ložisko na MRI páteře tak internetu nemohu objevit cokoliv, co by znamenalo třeba uzdravení. Mám malého syna a přítelkyni, kteří mi ted dělají jedinou oporu, ale strach je velký. Ve středu mám jít na lumbární punkci.Děkuji za včasnou odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lumbální punkce je vyšetření, které diagnostiku posune dále, nezbývá tedy, než vyčkat výsledku. Taky zřejmě bude doplněna magnetická rezonance mozku. Příčinou může být i zánět, třeba borreliosa. Diaagnosa roztroušené sklerosy není ještě jasná. Pokud by to tak bylo - roztroušená sklerosa se zatím vyléčit nedá, ale existuje několik účinných léků a rovněž nelze předpokládat, jak se bude případná choroba vyvíjet. Každý pacient není invalidizován! Snažte se to vidět pozitivně, i to je velmi důležité.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: