Dychavicnost

Dobry den. Rada by som sa vas spytala na moj problem. Som v 16tt. Mam astmu ten najlahsi stupen. Bola som u plucnej lekarky kvoli tomu ze sa mi obcas stava ze z nicoho nic citim ako by som nemala dostatok vzduchu a vtedy zacnem strasne rychlo dychat. Nikdy som nemala piskanie na hrudi alebo pocit ze nemozem vydychnut. Lekarka mi povedala ze tento problem nema s astmou nic spolocne. Spirometriu som nafukala sice na dolnej hranici ale vraj yo bolo v norme. Co si myslite vy o tom?

Odpověď odborníka:

dobrý den, jak líčíte Vaše obtíže, asi opravdu se nebude jednat o astmatické projevy, ale takto na dálku je to obtížné posoudit. Kdyby se dechové obtíže stávaly častější či výraznější, pak je nutno se opět zamyslet se nad tím, zda se o astma nejedná, protože protiastmatické léky jsou v těhotenství bezpečné a mohou Vám ulevit a zabránit např. nedokysličení dítěte. To je ale spíše teorie, ve Vašem případě bude asi vše v pořádku a pocit nedostatku vzduchu může být i průvodným jevem těhotenství.

MUDr. Zdeněk Skácel
MUDr. Zdeněk Skácel

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: PNEUMO - HOST s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: