Endometriosa

Dobrý den.Nevím si již dál rady. Mám Endometriosu (je mi 33 let a mám ji od mých 26 ket). Užívám posledních 6 měsíců antikoncepci Mirelle, menstruaci mám velmi slabou cca 3 dny.Ztratila jsem sexuální libido a pocit chuti na sex. Paní doktorko prosím poraďte mi, co mám dělat dál? Bojím se vysadit antikoncepci, aby mi Endom. nezačala znovu růst, laparoskopii podstoupit nechci a pocit chuti na milování mě psychicky chybí.Také mám pocit slabé bolesti při sexu.Žiju dlouhodobě v Kanadě.Poraďte prosím.

Odpověď odborníka:

Léčba endometriosy bývá svízelná. Pokud berete antikoncepci, je endometriosa v klidu, ale nemůžete otěhotnět. Můžete zkusit jiné metody hormonální terapie nebo již zmíněnou laparoskopickou operaci. Někdy endometriosu vyléčí otěhotnění, ale současně endometriosa může vést k neplodnosti, takže to skutečně není jednoduché.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: